HTML

viktoriasí

minden, ami sí: síelésről, sífelszerelésről

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Az élmény a karbantartással kezdődik 2.

2011.05.06. 10:31 timiblog

Mit tehet a síelő?

A sípályák gondozása a sílécek karbantartásának leegyszerűsítését is elősegíti. Mivel a sí talpa nagy valószínűséggel nem karcolódik össze, a megfelelő sikláshoz elég az oda való viasz felhordása, illetve a jó élfogás biztosítása.

Éleztessük meg a lécet!
A sí élét nem csak a kövek tehetik tönkre, hanem a kijegesedett sípálya is elkoptatja. Éppen az ilyen helyen van szükségünk kifogástalanul karbantartott síélre. Különös tekintettel arra, hogy manapság a rövid sík a divatosak, így az élük is rövid és ezért a hatásfoka is csökken, ha nincs kellően karbantartva.
A sí élezése rendkívül kényes feladat: komoly gépi berendezést igényel, különösen a talp felőli oldal megmunkálásakor. A síterületen kézi élezővel legföljebb a sí oldalát tudjuk megigazítani és a sérülésektől megszabadítani.

Tudni illik, ezen az oldalon a talphoz képest 1-1.5 fok eltéréssel kell megcsiszolni, majd az oldala következik: ezt az 1-1.5 fok eltérést figyelembe véve kell a 90 fokot betartani; tehát a talphoz képest 88-89 fokra kell a kantnit élezni, de természetesen lehetnek ettől eltérő kívánságok is. Végső műveletként szükséges a fennmaradó sorját eltávolítani. Ez természetesen csak szervízkörülmények között lehetséges.
 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: kövek sípálya élezés sítalp

A bejegyzés trackback címe:

https://viktoriasi.blog.hu/api/trackback/id/tr332881740

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: excel vba training london 2019.05.24. 08:56:08

Új év - Új szín(ek) - Colorcam

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása